Mobil Veri kapalıyken TL gitmesinin sebebi ve çözümü

  En başta söyleyim bunu engellemek için yapabileceğiniz tek şey telefonunuzun Şebeke Modunu WCDMA/GSM (3G) moduna almaktır. Olayın sebebi ise aşağıda.
  Mobil internet bağlantınız kapalıyken ve hatta aynı anda wireless'a bağlı oldunuz halde paketinizde arada sırada bir kaç bytecık harcamalar oluduğunu fark etmişsinizdir (özellikle eğer Turkcell'li iseniz harcanır harcanmaz bildirdiği için kesinlikle fark etmişsinizdir). Bu durum paketimde yeteri kadar Mb mevcutken hiçbir şekilde canımı sıkmazken paketim bittikten sonra hemen TL yüklemezsem Turkcell her bağlandığımda bakiyemden 1 TL düştüğü için çokca canımı sıkmaktaydı.  

  Hatayı ilk önce yüklediğim uygulamaların android uygulama izinleri dahilinde kendi kendine mobil veriyi açıp internete bağlanması olarak düşündüm bunu elemek için firewall'u olan bir vpn ile bütün ağı bloklasamda bir bir bir 1 1 !! hattımdan para eksilmeye faturaya fazla ücret olara yansımaya devam etti. Bunun çözümünü bulamayacağımı düşünmeye başlamıştım taki android.stackexchange.com da sebebinin ne olduğunu anlatan yazıyı okuyana kadar. Yazının türkçe yorumunu ve aslını aşağıya koyuyorum.

 Bu durum 4G LTE standartının teknik özellikleri dolayısıyla oluşuyor. 4G LTE sadece veri taşımak için tasarlandığından her telefon görüşmesinde de telefonunuz 4G den 3G moduna geçer ve geri 3G modundan 4G'ye geçiş yaptığı zaman küçük miktarda (kilo byte bile değil byte) veri kullanır. Bunu ülkemiz şartlarında düşünürsek 4G şebekesinde 3G şebekesine ve tekrardan 4G şebekesine anahtarlanmamız için teknik yetersizlikler de buna sebep olabilir illa telefon görüşmesi yada mesajlaşma olması gerekmez eminim. Paketiniz varsa bundan kaçınmak için hiç bir sebebiniz yok bu ileri geri anahtarlanma olayı günde 100 kere başınıza gelse dahi paketinize etkisi 100Kb bile olmayacaktır (1Mb = 1024Kb), ama eğer benim gibi TL yüklemeyi geciktirdiyseniz ve hattınızda birikmiş TL varsa her seferinde 1 TL den 16 TL'niz buhar olup gider.

Eğer işinize yaradıysa lütfen soldaki butona tıklayarak +1 leyin

This has been happening throughout the world and is caused by a technical feature of 4G LTE. Most people don't even notice it because of the small amount of data that's used off their data plan. This is what happens: every time your phone receives or makes a voice call, it automatically switches from 4G to 3G mode due to the fact that LTE is a data-only technology. When the voice call is ended, the phone switches back to 4G mode. You may have mobile data disabled and restricted and yet this switching back and forth from 4G to 3G uses small amounts of data each time. You can prevent this from happening by setting network mode as WCDMA/GSM. So it seems that tech support guy knew exactly what he was talking about after all.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

A4 Tech Oscar X7 the system cannot locate the object specified Hatasının Çözümü

KTU Mikroişlemciler Dersi 2013 Vize 4. Soru Çözümü

KTU Mikroişlemciler Dersi 2014 Vize Çözümleri