Teknoloji, windows hataları ve hata mesajları ile ilgili yaptığım araştırmalarımı sizler ve ileriki zamanlarda lazım olabileceği düşüncesiyle kendim için derlediğim blog'uma hoş geldiniz.
KTÜ Mikroişlemciler dersi MSP 430 Programlama eğitimi
Bağlantıyı al
Facebook
X
Pinterest
E-posta
Diğer Uygulamalar
Geliştirmesine devam etmekte olduğum MSP430 eğitimi. Karadeniz Teknik Üniversitesi lisans öğrencilerinin sınava hazırlıklarına yardımcı olması amacı ile yazılmaktadır.
2013 S.4 P1 portundan 8 bitlik tamsayılar gelmektedir. P1 portundan interrupt geldiğinde, P1 portunun bir pinine bağlı olmaksızın, herhangi bir bitteki değişimden üretilen interrupt ile, P1 portunun 8 bitlik verisini belleğe bayt bayt kaydeden bit Interrupt servis programı yazılacaktır. Kaydedilecek veriler belleğin 0230h ile 0260h arasında kalan bölge kullanılacaktır. Bu bölgenin (buffer) sonuna gelindiğinde program bu bölgenin başından itibaren devam edecektir. Gerekli ISR’yi yazınız.
Bu ilk programda derleyicinin işlemci içerisindeki Flash Memory'e kodumuzu yazması için ihtiyaç duyduğu komutlardan ve MSP 430 Programlama Kiti üzerindeki ledleri yakıp södürecek Assembly programını verip her bir komutun ne için kullanıldığını anlatacağım. Programlama aracı olara IAR Embedded Workbench kullanacağız. Elinizin altında olması gereken dökümanlar MSP430x2xx Family User's Guide (Bundan sonra pdf-1 olarak bahsedilecek) MSP430 G2231 datasheet (pdf-2) olacaktır. Syntax Programlam yapılırken uyulan düzendir, aşağıdaki gibidir etiket komut komut_ayrıntıları Etiket : Program içerisinde ihtiyacımız olduğunda "jmp" (jump) tarzındaki atlama kodları ile program içerisinde istediğimiz bölüme erişmek amaçlı kullanacağımız mihenk taşları olarak düşünebilir. Komut : Bunlar assembly komutlarıdır. Bunların bizim işlemcimizde kullanılabilecek olanlarını komut_ayrıntıları ile birlikt...
Yorumlar
Yorum Gönder